Jak se mění Humpolec? Daří se střelecky, posily zapadly

25.2.2020 

Až na jeden výbuch to vypadá slibně. Fotbalisté divizního Humpolce v přípravě pod novým trenérem Lukášem Staňkem předvádí s výjimkou desetigólového debaklu ve Velkém Meziříčí solidní výkony. Dopomohly k tomu jak změny v rozestavení, tak i posily.  Kliknutím zvětšíteHumpolec proti Speřicím v přípravě. | Foto: Deník / Kamil Vaněk

Tým naposledy doma rozdrtil sousední Speřice. „Říká se, že výsledky v přípravě nejsou důležité, s čímž já tak úplně nesouhlasím. Pokud se totiž nedaří vyhrávat, nejde to pak ani v soutěži,“ podotýká Staněk, který v zimní pauze nahradil dlouholetou stálici Jána Kubíka.

A v Humpolci zatím změny pociťují. I díky posilám. Levou stranu defenzivy dostal na starost exjihlavský Řezáč a zatím prokazuje svoje kvality a zkušenosti. „Přinesl na naši levou stranu moderní fotbal,“ chválí ho Staněk.

Z dorostu, kde předtím působil, si vytáhl defenzivního univerzála Jiřího Maršíka, který by měl před stopery dávat hře konstruktivní řád. „Má kvality jak v defenzivě, tak ve hře směrem dopředu,“ podotýká kouč, který má k dispozici také asi největší zimní posilu v podoby exligisty Kolouška. „Tady se stále opakuji, dá naší hře řád, dokáže ji zklidnit, v případě potřeby podržet míč, nebo naopak rychle rozehrát. Samozřejmě s ohledem na jeho věk bude klíčové především zdraví,“ ví Staněk.

Z rezervy si pak vytáhl Fikara, který v minulosti prošel Jihlavou a měl by se poprat o post stopera, což je klíčová zpráva také pro ofenzivu. Do útoku se tak bude moci vrátit Pešek, který v případě nouze alternoval právě v obraně. „V defenzivě je ho škoda, patří mezi nejrychlejší hráče a jeho potenciál vidím především v ofenzivní části,“ vysvětluje humpolecký lodivod, který už má ohledně sestavy jen několik otazníků. „Konkrétně na dvou postech, samozřejmě bude záležet na zdraví hráčů.“

Velkou prověrkou kvalit jeho týmu bude víkendový přípravný zápas se třetiligovým Novým Městem, pro které půjde o generálku před startem jarní části MSFL. „Je to kvalitní soupeř, který nás dokonale prověří. Když to vezmu z pohledu tabulky, tak jde po druholigové Jihlavě o druhý nejlepší celek na Vysočině a jsem rád, že se s ním budeme moci poměřit,“ dodal Staněk.

Výsledky v přípravě

Humpolec – Bedřichov 3:0, V. Meziříčí – Humpolec 10:1, Humpolec – Znojmo 3:2, V. Hamry – Humpolec 6:5, Humpolec – Speřice 7:0.