Mladší přípravka vyhrála turnaj v Říčanech a navázala tak na úspěšnou tradici

Dne 09.01.2022 se v Říčanech uskutečnil UMBRO CUP 2022 pro mladší přípravky, na který vyrazil také náš A.F.C. Humpolec.

Tohoto turnaje se zúčastnilo celkem 6 týmů a naše mužstvo se umístilo na prvním místě, bez prohry a pouze s jednou obdrženou brankou. Svěřenci trenérů Tomáše Hlubučka, Hanky Štrosové a Míry Vodrážky naše barvy reprezentovali na výbornou. Nutno pochválit také skupinku rodičů, která vytvořila pro naše děti i děti soupeřů skvělou atmosféru. Náš tým tak navázal na úspěchy, které dosáhlo mužstvo pod vedením trenéra Žatečky např. již v roce 2005.

V systému každý s každým bylo na palubovce Říčanské haly k vidění spoustu pěkných momentů, ke kterým přispívali také naši hráči a hráčky. V prvním utkání jsme po brankách Honzy Mihulky a Matyho Hanouska zvítězili nad SK Sparta Kolín 2:0. Následovalo nervy drásající utkání proti TJ Kyje, které rozhodl 4 minuty před koncem David Nenadál po krásné individuální akci (1:0) V tomto utkání bychom chtěli ještě pochválit Honzu Mihulku, který předvedl v brance několik neskutečných zákroků a naše barvy podržel po našich neproměněných šancích (a že jich bylo….). Následovala hladká výhra 7:0 nad MFK Dobříš. Na výhře se brankami podíleli: Honza Mihulka 2x, David Nenadál 2x, Sára Vodrážková, Filip Krupka a Tadeáš Zach. V dalším utkání s SK Libuš jsme rychle prohrávali po chybce v našich defenzivních řadách, ale kluci a holky hráli svou hru a utkání otočili pěti brankami. Vítězství 5:1 bylo zcela zasloužené. Na brankách se podíleli: David Nenadál, Tadeáš Zach 2x, Maty Hanousek a Šíma Vlach. V posledním zápase jsme vstřelili 4 branky (Zach, Krupka 2x a Nenadál) a zaslouženě mohli propuknout oslavy našeho vítězství v turnaji. Odměnou pak byla společně strávená hodina v bazénu, který je součástí multifunkční haly.

Slova trenéra Tomáše H.: „Turnaj jsme vyhráli zcela zaslouženě. Naše individuální schopnosti hráčů a hráček byly o něco výše než u soupeřů. Cením si zejména vítězství nad Kolínem, který měl výbornou kvalifikaci na Pohár mládeže a v tomto zápase se ukázalo, že jdeme správnou cestou. Strašně s trenéry musíme pochválit naše svěřence za chování na turnaji a v neposlední řadě patří velké díky rodičům. Fandit v dresech a bubnování, potlesk a emoce si kluci a holky zasloužili.“

Klukům, holkám, trenérům a rodičům děkujeme za vzornou reprezentaci našeho klubu a GRATULUJEME!!

Věděli jste??

Turnaj v Říčanech má pro AFC Humpolec hlubší kořeny. Naše mládežnická mužstva jezdila do Říčan pravidelně a také turnaj vyhrála. Podívejte se na archivní fotografie vítězných týmů z roku 2005, které nám věnoval pro tento článek trenér mladších žáků Pavel Žatečka. Tímto mu děkujeme.