Finále Národního poháru krajských výběrů u nás v Humpolci!

Ve středu 27.07.2022 se u nás na humpoleckém stadionu odehraje finále Národního poháru krajských výběrů – UEFA REGION´S CUP (národní kvalifikace). Ve finále se od 17:30 střetnou výběry Středočeského KFS a Zlínského KFS

Tímto Vás všechny srdečně zveme!

Co je UEFA Region´s Cup ?

Pohár regionů UEFA (UEFA Regions Cup) je mezinárodní fotbalová soutěž, která se koná každý lichý rok od roku 1999 a navazuje na mistrovství Evropy amatérů ve fotbale konané v letech 1967 až 1978. Turnaje se účastní hráči nižších soutěží, kteří nemají profesionální smlouvu a jsou ve věku 19 až 40 let.

Každou zemi reprezentuje výběr jednoho regionu, který vyhrál domácí kvalifikaci. Všechny členské země UEFA se utkají v základních skupinách, z nichž vzejde osm účastníků závěrečného turnaje.

Probojovat se na závěrečný turnaj se letos snažilo všech 14 krajů, což je výrazná změna proti minulosti, kdy se do turnaje hlásily pouze některé kraje.

Na mezinárodní kvalifikaci do Irska poletí jen vítěz národní kvalifikace. Tam se utká s protějšky z Walesu, Švédska a domácího Severního Irska o jedno postupové místo. Odměna je pak velká. UEFA Regions Cup má neskutečnou atmosféru a profesionální organizaci podobné té, jaké má fotbalové EURO.

Výběr hráčů je omezen dle následujících kritérií:

  • Hráči musí být nejméně ze tří správních území kraje a musí hrát divizi nebo nižší soutěže, zároveň nikdy nebyli uvedeni na soupiskách FIFA, UEFA v předešlých letech (vyjma UEFA Regions Cup, futsalové reprezentace, reprezentace mládeže).
  • Na soupisce mohou být jen hráči bez zaregistrované profesionální smlouvy a ti, kteří ji během kariéry nikdy neměli.
  • V sestavě mohou být i hráči jiné národnosti, kteří jsou v ČR registrovaní dvě a více sezony.
  • Věk hráčů je omezen na 19–40 let.