Jaroslav Kuba: „Nejen hráčsky, ale i trenérsky se naše školička rozrostla“

Naše fotbalová školička má za sebou podzim roku 2022. Pár slov nám pověděl Jarda Kuba, trenér školičky, sekretář A.F.C. Humpolec a člen prezidia klubu.

„Fotbalová školička od vzniku A.F.C. přivádí na hřiště ke sportování holky a kluky již od 5-ti let věku. Nejinak je tomu i v letošní sezóně.

Vzhledem k tomu, že děti ročníku 2015 se přesunuly během letní přestávky do mladší přípravky, bylo na začátku podzimní části sezóny ve školičce připraveno 17 dětí. Během prvních týdnů se však počet rozrostl na současných 38 dětí. Kluci a holky s nadšením sportují vždy v úterý a ve čtvrtek a je jich opravdu vždy plné hřiště. Na programu mají samozřejmě nejen fotbal, ale hlavně spoustu pohybových her. Od listopadu se školička již přesunula pod střechu sportovní haly. Ale i tam si užijí pohybu dosyta.

Nejen hráčsky, ale i trenérsky se školička rozrostla. Do tréninku se aktivně zapojují i bývalý či současní hráči A.F.C. Humpolec a o děti se tak v současnosti stará tým šesti trenérů. V zimní přestávce okusí naši nejmladší také zápasový chlebíček, když se budou účastnit několika halových turnajů této kategorie. Nejhezčí odměnou však pro trenéry a i rodiče ve školičce zůstává to, když vidí nadšení a radost dětí, s jakou chodí na tréninky a s jakou chutí trénují.“