Trenér Dušan Luňáček hodnotí jaro starších žáků

Naši starší žáci mají za sebou ukončení sezony 2022/2023. Jaro pro nás zhodnotil trenér starších žáků Dušan Luňáček.

Po podzimní neúspěšném umístění v dolní polovině tabulky krajského přeboru jsme sehráli jarní část 10 utkání s bilancí 8 výher, 1 remízy a 1 prohry. S tím musíme být spokojeni. V utkáních bylo vidět spousta hezkých akcí i fotbalových dovedností. V neposlední řadě se nám podařilo vstřelit 49 branek a obdrželi jsme pouze 13 branek.

V okresním přeboru starších žáků jsme měli i „B“ tým, pro vytíženost všech hráčů, protože utkání jsou odměnou za tu dřinu v tréninku. S 22 body se umístil na 4. místě tabulky s bilancí 7-1-5 se skóre 53:36, což je pěkný výsledek.

Dbáme, aby kluci jednotlivé situace neřešili žádným odkopem míče, ale dovolili si udělat kličku i v těch nejtěžších situacích. Při tom se může stát nějaká chyba, ale kdo nic nezkusí, nic se nenaučí. V jarní části jsme měli 23 hráčů. Tréninková docházka s počtem 18-19 kluků nebyla žádnou výjimkou.

Musím také pochválit spolupráci mezi mladšími žáky, staršími žáky a dorostem, kdy jsme mohli v případě potřeby hráče různě posunout. Tímto bych rád poděkoval za spolupráci Lukášovi Havlovi, s kterým jsem trénoval do jeho přesunu jako trenéra ml. dorostu. Dále za obětavost Martinovi Havlovi při utkáních našeho „B“ týmu, za mladší žáky Petrovi Svobodovi a Danu Solnařovi, vedení AFC Humpolec a také rodičům hráčů, se kterými byla skvělá domluva.

Do dorostu nám odchází 9 hráčů roč. 2008, kterým jsme popřáli hodně radosti z fotbalu i v osobním životě. Při naší závěrečné rozlučce, kterou uspořádali rodiče společně s námi trenéry po posledním utkání, kde jsme tuto sezonu zakončili mladší i starší žáci dohromady posezením v našem AFC PUB. Akce trvala až do večera a radostí bylo dívat se, jak kluci malí i ti větší hrají fotbal celý den.

Moc děkuji také za zakoupení kamery, kterou můžeme využívat pro utkání všech kategorii a klukům ukázat, jak vypadají v televizi při jejich utkání.

Pár fotografií z dokopné našich žáků: