A.F.C. součástí Vysočiny v pohybu – Týdne sportu

V úterý 26.04.2022 proběhlo na našem stadionu odpoledne s A.F.C. Humpolec v rámci sportovního týdne Vysočina v pohybu. Jak celé odpoledne probíhalo se můžete podívat v následujícím článku.

Koordinátor sportovního odpoledne s A.F.C. Tomáš Hlubuček:

„Sportovní odpoledne jsme pro veřejnost připravovali už kolem desáté hodiny. Celkem jsme na umělé trávě připravili devatenáct stanovišť, což bylo poměrně hodně, ale díky bohu, že jsme je udělali. Od 15:00 se začalo objevovat více a více lidí. Na hřišti se nás v jednu chvíli sešlo necelých 300, což považuji za skvělé i přes slabší rozjezd.

Stanoviště byly postavené hlavně na všeobecný pohyb a měli jsme samozřejmě stanoviště zaměřené také na fotbal. Zmínit můžeme například „boje s gymbaly“, hraní na vojáky, přetahované, skákání v pytlích a spoustu dalšího s míčem a koordinací. O děti se starali trenéři A.F.C. Humpolce společně s našimi dorostenci. Za jejich čas a pomoc jim velmi děkuji.

Jak jsem již zmínil, tak se našeho odpoledne zúčastnilo téměř 300 lidí a tento počet mi udělal velkou radost. Nejvíc mě asi těší to, že ve spoustě případů byli zapojeni rodiče a prarodiče, kteří nejenže doprovázeli své ratolesti, ale také se v mnohých případech aktivně zapojovali do stanovišť. Bylo moc pěkné se dívat na hřiště, na kterém se hýbe tolik lidí. Tolik úsměvů a pohybu by nám třeba někde i záviděli (smích).

Chtěl bych závěrem poděkovat všem, kdo mi s tímto dnem pomáhal. Dále také patří velké díky městu Humpolec, Technickým službám Humpolec, Vaškovi Zástěrovi a dalším, že nás do tohoto týdne zapojili. Vysočina v pohybu je akce zejména pro vnitřní sportoviště, ale brali jsme jako povinnost se zúčastnit i my fotbalisté a připravit široké veřejnosti a členům A.F.C. Humpolec toto sportovní odpoledne. Děkujeme!“

Galerii z tohoto dne si také můžete prohlédnout zde: https://fotbalovykemp.rajce.idnes.cz/Vysocina_v_Pohybu_26.04.2022/