Trenér dorostu Lukáš Havel hodnotí podzim dorostenců

Náš dorost nyní účinkuje v Krajském přeboru staršího dorostu. Pár slov k podzimní části nám připravil trenér Lukáš Havel.

Po pádu z divize se kluci ročníku 2005 posunuli do kategorie dospělých, a tak se ročníky 2006 a 2007 přesunuli společně do staršího dorostu, doplněni o ročník 2008, pro které to znamenal velký skok z kategorie starších žáků. Vznikl díky tomu tým o 25 hráčích. Hlavní cíl byl tedy stabilizovat tým po turbulentních změnách. Dle mého názoru se tento cíl podařilo naplnit.

Na novou soutěž jsme si zvykali pomalu, více jsme měli balón na svých kopačkách a často museli útočit do hluboko zatažené obrany na což jsme nebyli z divize zvyklí. První výhru i body jsme získali až ve třetím kole na hřišti Velké Bíteše. Tým toto vítězství povzbudilo, avšak i přes zjevné herní zlepšení byli během podzimu naše bodové zisky jak na houpačce. Dostali jsme několik lekcí z produktivity a neschopnost proměňovat naše šance nás stála více bodů a lepší umístění v tabulce. Ale i tak jsme odehráli kvalitní polovinu soutěže. Za zmínku stojí výhra na půdě prvního týmu z Bedřichova, po které jsme neprohráli 5 utkání v řadě, bohužel nás zastavil konec podzimní části.

Určitě jsme se zlepšili v kombinaci s míčem, kluci mají za úkol hrát více po zemi a více mezi sebou komunikovat. Samozřejmě, občas drhne finální fáze před brankou soupeře, ale na tom neustále pracujeme. Postupně se nám taky daří vytvořit zdravou výherní mentalitu týmu, tak abychom mohli splnit náš cíl, vyhrát soutěž. Do jarních bojů ztrácíme na první tým 6 bodů. I přesto, že máme stále co zlepšovat, klukům věřím, že na to mají. Navíc máme 10 týdnů na přípravu.

Kluci si určitě zaslouží pochvalu za tréninkovou docházku a přístup. Odráží se to na zlepšení naší herní aktivity a celkové pohodě týmu.