Přípravné zápasy A.F.C. Humpolec

Áčko má za sebou perný týden. Kromě tréninků navíc dvakrát cestovalo k venkovnímu utkání. Ve středu se střetlo s loňským účastníkem ČFL Benešovem (1:1) a v sobotu ráno v Praze s Vyšehradem (6:4).

“Ve středu nás potkal tým Benešova v sestavě s exligisty Pilíkem, Nešporem, Čmovšem či Hamplem. A dokonale prověřil naši defenzívu hlavně v prvním poločase. Přežili jsme tlak i několik šancí soupeře a vyrovnali po pěkném gólu Fandy Ocha. Druhý poločas se i hra celkově zlepšila.

Ve druhém utkaní v Praze jsme nemohli využít několik opor, ale i tak jsme měli zahrát lépe. Hlavně naše hra dozadu byla tentokrát hodně lehkovážná. A když Vyšehrad hrál stále s chutí dopředu, byla z toho přestřelka. Jen škoda, že k zápasu nepřijeli sudí, to jeho vážnost úplně srazilo. Z výsledku nebudeme zmatkovat a už se těšíme v sobotu doma na Hlinsko,” dodal kouč Roman Veselý.

Imrich Brdečka: „V sobotu B mužstvo přivítalo účastníka krajského přeboru Ledeč nad Sázavou na prvním přípravném utkání. Byl to vyrovnaný zápas s minimem šanci. Přesto béčko mohl dostat do vedení v 1. poločase humpolecký Koubský když šel sám na brankáře hostů. Ve druhém poločase Ledeč zvýšila tlak a vypracovala si množství rohů, ale defenziva v čele s Tomášem Kopicem pracovala bez chyby včetně gólmana Vence. Závěr patřil béčku a Tomáš Hlubuček prokázal dobrý výběr místa a po dobrém centru Igora (posila z Ukrajiny) zamířil po efektním zakončení přesně k tyči a rozhodl tak o překvapivém vítězství. Musím pochválit celý tým za maximální bojovnost včetně kluků z dorostu.“